2011. január 3., hétfő

2010 gyermekkönyvei

Az év vége az összegzések ideje: esetünkben jó visszatekinteni a sok szép, értékes, tartalmas gyermekkönyvre, ami 2010-ben megjelent. Az alábbi összeállítás azért készült, hogy segítséget nyújtson gyereknek, szülőnek, pedagógusnak, könyvtárosnak a választáshoz. Felcímkéztük a könyveket, hogy válogatni lehessen életkor, kedvenc szerző, illusztrátor kiadó szerint - akinek kedve van statisztikát is készíthet (első pillantásra is feltűnő, hogy több eredeti magyar könyv került be a válogatásba, mint fordítás; hogy rengeteg szép képeskönyvünk van, de mintha meseregényből, ifjúsági regényből kevesebb lenne.) A bookline.hu statisztikája szerint közel 1500 gyermek- és ifjúságinak kategorizált könyv jelent meg szinte megszámlálhatatlan sok kiadónál. A változatosságot ez a kicsivel több, mint 100 könyv is mutatja. S a Csodaceruza 47. száma mellett talán ezt a listát is előveszik azok, akiknek feladata az Év gyermekkönyve díjra érdemes könyvek kiválasztása. Nem irigylem őket - nehéz lesz választani.
Viszont addig is lehetőség van a könyveket értékelni, a bejegyzések végén 1-5-ig lehet osztályozni minden kiadványt. Kíváncsi lennék, mondjuk február elejéig, melyik könyv lesz a legnépszerűbb a blog látogatói között.

Pompor Zoltán
szerkesztő

2 megjegyzés:

 1. Kedves Zoltán,
  nem találom a bejegyzésben az "alábbi összeállítást", az "ezt a listát" 2010 gyermekkönyveiről. Egy kis segítséget kérnék a megtalálásához! :)
  Köszönöm!

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm a megjegyzést.
  A lista jelen esetben az alant található bejegyzések sora, s így mintegy lista is.
  Elnézést, ha nem voltam egyértelmű.

  VálaszTörlés